CELT
Centrum Ervarings- en Lichaamsgerichte Therapie

Haptotherapie
Van onbalans naar evenwicht door aanraking

Haptotherapie is gebaseerd op haptonomie: de methode waarmee jij je bewuster wordt van je jezelf. Alles wat je doet en hoe je handelt is verbonden met je gevoel. Verwaarloos dat gevoel en klachten ontstaan. Met haptotherapie leer je luisteren naar je lichaam, ontdek je wat je dwarszit en word je bewust waar je grens is overschreden.

In de regio Bergen op Zoom vind je haptotherapie bij CELT. Daar helpt geregistreerd GZ-haptotherapeut Mireille Lammens je letterlijk en figuurlijk een handje bij jouw bewustwordingsproces. Met behulp van aanraking activeert ze je lichaams- en zelfbesef. Het doel? Jouw eigenheid tevoorschijn halen, zodat jij jezelf (weer) mag worden en zijn.

Voor jong & oud

Kinderen die niet lekker in hun vel zitten, gebruiken haptotherapie om weerbaarder te worden. Het leert hen bijvoorbeeld omgaan met pesterijen en helpt bij het verwerken van angsten. Die omgang en verwerking dragen bij aan een meer ontspannen slaapgedrag. Kinderen en jongeren met een (gedrags)beperking of prikkelstoornis vinden in Mireille een gespecialiseerde sparringpartner.

Ook voor volwassenen werkt haptotherapie uitermate effectief. Het helpt bij (de omgang met) intimiteit en nabijheid, wapent tegen pestgedrag of een burn-out en leert een verlies, ziekte of handicap accepteren. Jezelf leren kennen en luisteren naar je lichaamssignalen brengen balans, rust en ontspanning. Zowel overdag als ’s nachts.

Overprikkeld?

Haptotherapie werkt rustgevend bij jeugd en jongeren met een prikkelstoornis. Bijvoorbeeld bij mensen die hoogsensitief of hoogbegaafd zijn of mensen met autisme, ADHD, een burn-out of een laag IQ. Zij hebben vaak weinig verbinding met het lichaam en handelen voornamelijk met het hoofd. Dat bol staat van alle binnenkomende prikkels.

Door rust in het hoofd te creëren, creëer je ruimte. Leer je voelen en aarden, leer je hoe je steviger staat. Je voelt het belang van je lijf en leert het waarderen: dat geeft zelfvertrouwen. Je valt minder snel om, je kunt je gevoel laten zijn en hoeft het niet (continu) te controleren.


Hoe werkt het?

Elke behandeling begint met een intakegesprek: de afstemming van de behandeling. Mireille maakt contact (legt bijvoorbeeld haar hand op jouw rug) en luistert naar wat jouw lichaam vertelt. Door te voelen. Wat voelt goed en wat juist niet. Welk patroon ontdekken jullie, hoe geef je dat aandacht? Kortom, welk verhaal vertelt jouw lichaam?

Haptotherapie is fysiek samenwerken aan jouw welzijn. Jij bepaalt de grenzen, de tijd en het tempo! Tijdens (beweeg)oefeningen, waarin je bewust wordt wat een oefening met je doet. Of je ligt op de behandeltafel; waar het contact ontstaat bij de aanraking (op jouw rug) die laat voelen wie jij in wezen bent.

Wat levert het op?

Haptotherapie-behandelingen dragen bij aan de verbetering van de kwaliteit van jouw leven. Hoe?
• Je wordt zelfbewuster en leert hoe jij jezelf mag worden en zijn.
• Je eigenheid komt (weer) tevoorschijn; je weggestopte gevoelens worden    aanvaard en verwerkt.
• Je herkent patronen en gaat bewuster om met jezelf en met je gevoelens.    Die helpen jou je leven (anders) in te richten en (andere) keuzes te maken.
• Je creëert ruimte en realiseert een vrijer, meer ontspannen leven.
• Je gevoel en verstand zijn (weer) in balans.

Wat kost het?

Een doorverwijzing van een huisarts is niet nodig, je maakt rechtstreeks een afspraak met Mireille. Een consult van een uur kost ongeveer 85 euro. Mireille is aangesloten bij de beroepsvereniging van haptotherapeuten. Dat betekent dat de behandeling meestal (deels) vergoed wordt. Lees in dit overzicht hoe jouw zorgverzekeraar haptotherapie vergoedt.

Liever geen aanraking?

Hoewel haptotherapie je leert omgaan met intimiteit en nabijheid, kan het voorkomen dat je liever niet wordt aangeraakt. In dat geval biedt CELT aanvullende, voorbereidende therapievormen die (bijvoorbeeld in combinatie met haptotherapie) bijdragen in de zelfbewustwording, zoals focusing en weerbaarheidstraining.
CELT, waar je lichaam jouw verhaal vertelt
Website gemaakt door: Tijn Webdesign
Mireille Lammens
Antwerpsestraatweg 296
4624 JL Bergen op Zoom

(06) 10 72 47 40
info@celtbergenopzoom.nl
Contact Mireille Lammens Haptotherapeut    Facebook Mireille Lammens Haptotherapeut    Linked In Mireille Lammens Haptotherapeut