CELT
Centrum Ervarings- en Lichaamsgerichte Therapie

Mireille Lammens

Haptotherapeut Mireille Lammens is veelzijdig en breed opgeleid: naast haptotherapeut is ze fysiotherapeut, gecertificeerd focusingtrainer en – begeleider en (door de landelijke sportbonden) erkend als judoleraar, judoleraar in de zorg en aiki-jutsuleraar.
De judoënde haptotherapeut Mireille Lammens aan het werk

Ik leer mensen dat zij zichzelf mogen zijn

Ieder mens kan worden wie hij of zij in wezen is. Door allerlei omstandigheden kun je uit balans raken, jezelf verliezen, een verkeerde keuze maken of niet lekker in je vel zitten. In mijn visie kun je leren jezelf weer goed te voelen, door jezelf goed (aan) te voelen. Mijn naam is Mireille Lammens en ik ben de eigenaar van het Centrum voor Ervarings- en Lichaamsgerichte Therapie (CELT) in Bergen op Zoom. Ik ben ervan overtuigd dat het bieden en ervaren van écht contact, veiligheid en vertrouwen je helpen bij je helingsproces. Je kunt leren jezelf goed te voelen door je lijf goed aan te voelen: door van binnenuit te luisteren naar wat je lichaam je wil vertellen.

Als fysiotherapeut kreeg ik vaak te maken met mensen wiens lichamelijke klachten gerelateerd waren aan bepaalde (vaste) patronen in hun leven. Ik merkte hoe het inzichtelijk maken en het aanpakken van die patronen invloed had op hun herstel. En daarmee was mijn interesse voor haptonomie gewekt. Ik meldde mij aan voor de opleiding tot haptotherapeut en rondde deze netjes af. Omdat ik een grote affiniteit heb voor (het werken met) kinderen, ben ik mij gaan specialiseren in de toepassing van haptotherapie op kinderen, pubers en jongeren.

Ineens was ik de judoënde haptotherapeut

In mijn praktijk in Bergen op Zoom bied ik mensen een veilige en vertrouwde omgeving. Een rustgevende plek waar zij in hun eigen tijd en eigen tempo in hun kracht kunnen komen. Het (her)vinden van de balans tussen denken en voelen, lichaam en geest staat daarin altijd centraal. Ik heb een groot hart voor gevechtskunsten en ben door de judobond opgeleid tot erkend judoleraar en als aiki-jutsuleraar aangesloten bij de International Martial Arts Federation. Binnen mijn werk als haptotherapeut pas ik de principes en waarden uit het judo en aiki-jutsu regelmatig toe. De souplesse, de zachtheid en de ronde bewegingen winnen het binnen de gevechtskunsten altijd van starheid, hardheid en rechtlijnige bewegingen. Dat laat ik mensen aan den lijve voelen met beweegoefeningen en/of door aanraking op de behandeltafel. Het helpt hen (weer) met hun eigen centrum en hun eigen ik in contact te komen.

De waarden uit het judo en aiki-jutsu zitten in mij verankerd en stromen als bloed door mijn lichaam. Ik ben op alle vlakken onlosmakelijk verbonden met deze sporten. In mijn werk als haptotherapeut, focusingtrainer- en begeleider en als weerbaarheidstrainer, maar ook andersom! De weerbaarheidstrainingen en judo- en aiki-jutsulessen bij mijn stichting Ai-Te (helpende hand) geef ik altijd vanuit een haptonomische visie: leren door te doen, te voelen en te ervaren. Mijn therapeutische en sportieve visie versterken elkaar. Dat biedt mij en de mensen met wie ik werk veel mogelijkheden. Dat is mijn signatuur: dat maakt mij en mijn aanpak uniek en effectief. Ik ben in alle opzichten een echte judoënde haptotherapeut!
“Luisteren naar je lijf vraagt om een andere taal. Die taal leer je bij Focusing.”
– Mireille Lammens –
CELT, waar je lichaam jouw verhaal vertelt
Website gemaakt door: Tijn Webdesign
Mireille Lammens
Antwerpsestraatweg 296
4624 JL Bergen op Zoom

(06) 10 72 47 40
info@celtbergenopzoom.nl
Contact Mireille Lammens Haptotherapeut    Facebook Mireille Lammens Haptotherapeut    Linked In Mireille Lammens Haptotherapeut