CELT
Centrum Ervarings- en Lichaamsgerichte Therapie

Focusing
Leren luisteren naar je lichaam

Focusing is het gesprek aangaan met jezelf. Alles wat je meemaakt, laat sporen na in je lichaam en geest. Soms zijn die heel duidelijk, soms blijven ze ongrijpbaar. Dat kan leiden tot (fysieke) klachten: je lichaam geeft een signaal en wil je iets vertellen. Focusing is scherpstellen, stilstaan en leren luisteren naar die innerlijke boodschap. Wat focusing met je (lichaam) doet, ervaar je bij CELT: bij gecertificeerd focustrainer en -begeleider Mireille Lammens . Tijdens jullie gesprek kom jij dieper met jezelf in contact en krijg je beter inzicht in je eigen ik. Er komt geen aanraking aan te pas. Jij doet het werk: jij reflecteert, focust en verlegt je aandacht naar een andere invalshoek. Dat creƫert bevrijding en geeft ruimte, rust en ontspanning.

Voor jong en oud

Iedereen die de aandacht wil vestigen op een bepaalde vraag of thema, kan leren focussen. Bijvoorbeeld als je een groot verdriet met je meedraagt of uren piekert over een pesterige opmerking op school of op je werk. Met focusing stel je scherp op het onderwerp, luister naar je lichaam en verdiep je het contact met je lichaam en geest. Je accepteert een thema zonder het tekort te doen en zonder het groter te maken. Dat werkt bevrijdend, voor iedereen!

Hoe werkt het ?

Waar haptotherapie gaat over aanraken en meevoelen, gaat focusing over aandacht geven aan en inzicht krijgen in je lijf en de daarbij behorende gevoelens en emoties. Comfortabel zittend ga je in gesprek met Mireille en met jezelf. Wat is het thema, waar loop je tegenaan en hoe ga je daarmee om? Mireille vraagt: jij doet, voelt, antwoord en praat. Jij focust op jezelf en op je vraag. Zo komen grote en kleinere levensvragen aan de orde zonder dat het zwaar aanvoelt.

Wat levert het op ?

Focusing draagt bij aan de verbetering van jouw welzijn en aan dat van anderen. Door datgene wat je bezighoudt vanuit een andere focus te benaderen, schep je ruimte. Vage gevoelens worden helder en je leert met een bepaalde lichtheid naar een zwaar(der) onderwerp te kijken. Je leert naar jezelf te luisteren en hoe jijzelf gehoord wordt. Jij doet ertoe! Een andere focus op jouw thema levert altijd een (lichamelijke) verandering; in positieve zin!

Wat kost het ?

Focusing is een behandeling op zich of een voorbereiding op haptotherapie. Een doorverwijzing van je huisarts is niet nodig; je maakt rechtstreeks een afspraak met Mireille. De kosten voor een consult of behandeling worden in overleg vastgesteld. Houd er rekening mee dat focusing niet wordt vergoed door een (aanvullende) zorgverzekering. Mireille is focusingtrainer en -begeleider: gecertificeerd door The Focusing Institute in New York en aangesloten bij het FocusNetwerk Nederland.
CELT, waar je lichaam jouw verhaal vertelt
Website gemaakt door: Tijn Webdesign
Mireille Lammens
Antwerpsestraatweg 296
4624 JL Bergen op Zoom

(06) 10 72 47 40
info@celtbergenopzoom.nl
Contact Mireille Lammens Haptotherapeut    Facebook Mireille Lammens Haptotherapeut    Linked In Mireille Lammens Haptotherapeut