CELT
Centrum Ervarings- en Lichaamsgerichte Therapie

Weerbaarheidstraining
Stevig in je schoenen (leren) staan

Weerbaarheidstraining is de versterking van je mentale en fysieke afweermechanisme. Je traint het vermogen om jezelf te verdedigen tegen aanvallen van buitenaf die je uit balans brengen, zoals pesterijen of tegenslagen. Door je weerbaarheid te trainen, leer je omgaan met ongewenst gedrag. Je leert grenzen stellen en voor jezelf opkomen.
In Bergen op Zoom beoefen je weerbaarheidstraining bij CELT, bij erkend judo- en aiki-jutsuleraar Mireille Lammens. Zij leert je door te doen, te voelen en te ervaren: tijdens (leuke!) speelse beweegoefeningen die je vaardigheden en kwaliteiten ontwikkelen en versterken. Naast elementen uit de martial arts bestaat de weerbaarheidstraining uit werkoefeningen uit de Rots en Water methode. Daarmee bouw je aan een solide basis, sta je in je kracht en groeit je zelfvertrouwen. Dat sterkt! Jou en jouw omgeving.

Voor jong en oud

Voel jij je kwetsbaar, word je gepest of heb je moeite je agressie te reguleren? Met weerbaarheidstraining leer je hoe je voor jezelf opkomt en hoe je duidelijk je grenzen aangeeft. Het vergroot je zelfvertrouwen, zodat je lekker en stevig in je schoenen staat. Weerbaarheidstraining is vooral gericht op kinderen, pubers en jongeren, maar het werkt ook zeer effectief voor volwassenen! En voor ouders, want samenwerken met je kind is altijd een boeiende ervaring die positief werkt voor het hele gezin.

Hoe werkt het?

Weerbaarheidstraining volg je individueel of in een (kleine) groep. Altijd in een veilige omgeving en meestal op een speciale mat. Je bent lekker actief bezig met de speelse en fysieke werkvormen. Bijvoorbeeld tijdens het oefenen van je balans en reactievermogen met duw- en trekspellen, balansoefeningen of zelfverdedigingsvormen. Je leert gronden, aarden, centreren en focussen. En je ontdekt hoe jij je aanpast, vrienden maakt en (beter) communiceert. Voor kinderen is weerbaarheidstraining het meest succesvol als een ouder of verzorger betrokken is bij de sessies.

Wat levert het op?

Weerbaarheidstraining ontwikkelt je persoonlijkheid en versterkt je reactie- en incasseringsvermogen. Je ontdekt je kwaliteiten en je ontwikkelt een positiever zelfbeeld. Je zelfvertrouwen groeit en dat straal je uit! Je weet en geeft aan wanneer je grens bereikt is. Je durft meer initiatief te tonen en je durft assertief te zijn. Die resultaten merk je en voel je direct in de omgang met de mensen in jouw omgeving: thuis, op school of op je werk.

Wat kost het?

Weerbaarheidstraining wordt gebruikt als behandeling op zich of in combinatie met haptotherapie en/of focusing Een doorverwijzing is niet nodig; je maakt rechtstreeks een afspraak met Mireille. De kosten voor de weerbaarheidstraining worden niet wordt vergoed door een (aanvullende) zorgverzekering. Mireille is opgeleid en erkend judoleraar (in de zorg) en aiki-jutsuleraar, aangesloten bij de Judo Bond Nederland, de International Martial Arts Federation en de International Budo Academy.
CELT, waar je lichaam jouw verhaal vertelt
Website gemaakt door: Tijn Webdesign
Mireille Lammens
Antwerpsestraatweg 296
4624 JL Bergen op Zoom

(06) 10 72 47 40
info@celtbergenopzoom.nl
Contact Mireille Lammens Haptotherapeut    Facebook Mireille Lammens Haptotherapeut    Linked In Mireille Lammens Haptotherapeut